Woolrich outdoor foundation

De Woolrich Outdoor Foundation kondigt met trots haar samenwerking aan met ARTEPARCO, een project dat hedendaagse kunst naar het nationaal park Abruzzo, Lazio en Molise brengt. Het park is een van de oudste natuurgebieden in Italië en omvat ook de Vetuste-bossen, die sinds 2017 worden erkend als werelderfgoed van UNESCO.

Met zijn meer dan 50.000 hectare vormde het de achtergrond voor de lookbookfotoshoot van Woolrich voor de herfst/wintercollectie 2022. Dit inspireerde de wens om ARTEPARCO als ethische partner te steunen via de Woolrich Outdoor Foundation, met als doel tegelijkertijd natuurlijk en cultureel erfgoed te behouden.

Elk jaar wordt een kunstenaar uitgenodigd om een installatie te maken die naadloos integreert in het landschap en met de seizoenen mee transformeert, synchroon met het ritme van de natuur, in een harmonieuze mix van kunst en natuur.

ARTEPARCO

ARTEPARCO is een project dat is opgericht met de bedoeling om kunst en natuur samen te laten smelten, waarbij artistieke schoonheid wordt gecombineerd met unieke en ongerepte locaties zoals het nationaal park Abruzzo, Lazio en Molise. Het initiatief is een samenwerking tussen de parkautoriteiten, de gemeente Pescasseroli en PARCO1923 (een parfummerk geïnspireerd op de planten en bloemen van het park), met de steun van BMW Italia en Sky Arte. Dankzij ARTEPARCO heeft het initiatief na jaren inzet om het gebied onder de aandacht te brengen, de steun gekregen van het ministerie van Ecologische Transitie.