Woolrich Five Parka Project

Woolrich heeft een nieuw model Parka uitgebracht in vijf uitvoeringen ter ere van het 50 jarig jubileum van de iconische Woolrich Arctic Parka.

De Woolrich Parka, een icoon sinds de jaren 70, is een beproefd winteritem dat heeft bewezen een beschermende, functionele en comfortabele must-have te zijn. De Arctic Parka werd ontworpen in 1972 voor werklieden die de pijpleidingen in Alaska bouwden, zodat ze beschermd werden tegen de ijskoude temperaturen. Woolrich heeft de ontwikkeling van de Parka in de laatste 40 tot 50 jaar uitgewerkt en de Parka heeft de status verworven als hedendaagse essential.

Dit nieuwe silhouet is een unieke, nieuwe interpretatie van de kenmerkende Arctic Parka en maakt deel uit van de capsulecollectie van 5 Parka’s. Deze collectie speelt met de lijnen en details die dit model beroemd maakte, waardoor een brug tussen traditie en moderniteit geslagen wordt.

De Parka’s zijn er in verschillende stoffen zoals een water- en windbestendige Ramar Cloth, een waterafstotende gerecyclede Italiaanse wolmix, een waterafstotende corduroy, een reflecterende, waterafstotende en windbestendige stof van Olmetex en een waterafstotende en windbestendige Ripstop-katoen. De Parka’s zijn allemaal gevoerd met eendendons.

Daarnaast heeft de Parka een verborgen ritssluiting, een capuchon met een rits waarmee je het Woolrich-logo kunt verbergen en een aantal functionele zakken; twee borstzakken met rits en klepzakken met drukknoop. Aan de binnenkant zit een trekkoord om de pasvorm aan te passen en de twee kenmerkende zakken van dit model. De geribde manchetten zijn de perfecte bondgenoot door weer en wind.