NEW BRAND: BOWERY NYC x PORTARE BENELUX

Per heden voegt Portare Benelux naast het eerder vermeldde jeanslabel The.Nim ook het premium merk Bowery NYC toe aan haar merkenportfolio. Bowery is vooral gespecialiseerd in T-shirts met kenmerkende uitstraling die de geschiedenis van Bowery NYC reflecteert.

Het doel van Bowery NYC is om de stijl te weerspiegelen die in deze buurt is gecreëerd – te beginnen met een collectie vintage gewassen, “destroyed” T-shirts met “over-dyed” effecten.

De afbeeldingen zijn geïnspireerd op objecten, uithangborden en iconen die ertoe hebben bijgedragen dat de buurt de bakermat is geworden van een nieuwe, onderscheidende stijl.

Met vertrouwen zien wij de toekomst tegemoet en kijken er naar uit samen met onze relaties de samenwerking verder te optimaliseren!

De geschiedenis van Bowery NYC

Een buurt van matrozen, immigranten, paupers, gokhuizen, tavernes, dronkaards, omkopers en prostituees: dat was in de tweede helft van de 19e eeuw de reputatie van Bowery Street, een beroemde verkeersader in New York City die algemeen bekend staat als “The Bowery” en gelegen nabij de haven, in het hart van Manhattan.

Als The Bowery nu een volledig herontwikkeld gebied is, is dat te danken aan de heropleving die teweeg werd gebracht door de opening van modieuze nachtclubs vanaf de jaren zestig, door de vermenging van ongelijksoortige etnische groepen en het kriskras doorkruisen van artiesten en muzikanten die het samen vormden tot de straat van trendy jazz, punk en new wave. Hier braken namelijk punkiconen als Patti Smith, Blondie en Ramones door.